Değerli Meslektaşlarımız,
Ankara Cerrahi Derneği’nin 2012–2013 dönemi Bilimsel Toplantıları, 6 Ekim 2012 Cumartesi Günü saat 10.30’da Gülhane Askeri Tıp Akademisinde yapılacak olan “Ateşli Silah Yaralanmaları” paneli ile başlayacaktır.
2012–2013 döneminde biri yılbaşı yemeği olmak üzere toplam 8 bilimsel toplantımız olacaktır. 2012–2014 bilimsel toplantı programı ekte belirtilmiştir.
Siz değerli Meslektaşlarımızın katılım ve katkılarıyla şehir cerrahi dernekleri içinde örnek gösterilen Ankara Cerrahi Derneği, önümüzdeki dönemde de verimli bir bilimsel program gerçekleştirecektir. Toplantılarımızda asistan arkadaşlarımızın katılımlarına özellikle önem veriyoruz. Bu konuda daha güçlü desteklerinizi bekliyoruz.
ACD web sayfasında güncellemeler yapılmaktadır. En kısa zamanda yeni web sitemiz hizmetinizde olacaktır.
İlk toplantı programı aşağıdadır.
Saygılarımızla
ACD Yönetim Kurulu
Tarih: | 6 Ekim 2012, saat 10.30 |
Yer: | Gülhane Askeri Tıp Fakültesi, Prof.Tbp.Tümgeneral Fahrettin Alpaslan Amfisi |
Konu: | Ateşli Silah Yaralanmaları Paneli |
Moderatör: | Prof. Dr. Yusuf PEKER (GATA Genel Cerrahi AD. Başkanı) |
Yüksek ve düşük kinetik enerjili ateşli silah yaralanmaları niçin farklıdır. Doç. Dr. M. Tahir ÖZER (GATA Genel Cerrahi) |
|
Ateşli silah yaralanmalarında hasar kontrol cerrahisi. Doç. Dr. Ali HARLAK (GATA Genel Cerrahi) |
|
Ateşli silah yaralanmalarında açık karın yönetimi. Doç. Dr. Nail ERSÖZ (GATA Genel Cerrahi) |
Ateşli Silah Yaralanmaları – Toplantı Değerlendirmesi
Ankara Cerrahi Derneği 2012–2013 yılı bilimsel toplantılarının ilki 6 Ekim 2012 tarihinde Gülhane Askeri Tıp Fakültesinde yapıldı. “Ateşli Silah Yaralanmaları” konulu panele ilk önce saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlanıldı. GATA dekanı Prof. Dr. Sadettin Çetiner’ in açılış konuşmasından sonra ACD başkanı Prof. Dr. Ziya Anadol yeni yönetim kurulunun amaçları ve yapılacak faliyetler hakkında kısa bilgi verdi.
Ardından panelistler Ateşli Silah Yaralanmalarının oluşum mekanizması, tedavi yaklaşımlarını kendi tecrübeleri eşliğinde çok güzel anlattı. Harp Cerrahisi konusunda Türkiye’nin en tecrübeli merkezlerinden olan GATA ‘nın bu konudaki tecrübeleri moderatör Prof. Dr. Yusuf Peker eşliğinde paylaşıldı. Son yıllarda artan terör olayları göz önüne alındığında sivil cerrahlarında bu konuda bilgi ve görgülerinin artırılması gerekliliği vurgulandı. ACD başkanı Prof. Dr. Ziya Anadol bu konuda GATA Harp Cerrahisi ile ortaklaşa projeler yapılabileceğini, bu konuda her türlü destek verebileceklerini ifade etti.
Konuşmalarının ardından Türk Cerrahi Derneği 2012–2014 Yönetim Kurulu seçimlerinde aday olan hocalarımız kısaca kendilerini tanıttılar. Kendilerine başarılar dileriz.
Toplantı sonunda toplantıya katılan asistan meslektaşlarımız arasından yapılan çekilişte GATA’dan bir asistan arkadaşımıza Sabiston Cerrahi kitabı hediye edildi.
Toplantı sonunda ETHICON firmasının destekleri ile hazırlanan lezzetli bir öğle yemeği verildi.
İlk toplantımıza 64 uzman, 41 asistan olmak üzere 105 meslektaşımız katılmıştır. Olanaklarımız elverdiğince her toplantı sonrası bir asistan arkadaşımıza 1 adet Cerrahi Kitabı hediye edilecektir.
Bundan sonraki toplantı 10 Kasım 2012 tarihinde “Kolon Kanseri Cerrahisinde Yeni Yaklaşımlar” konulu toplantı Ankara Tıp Fakültesi’nin ev sahipliğinde yapılacaktır.
Bundan sonraki toplantılarımızda da katılımlarınız ve destekleriniz bize güç verecektir.
Teşekkür ederiz
Ankara Cerrahi Derneği